Jordi Cruijff neemt column De Telegraaf over van vader Johan

Bron: www.ajaxtotaal.nl

Jordi Cruijff zal voortaan en om te beginnen vanaf volgende week maandag de columns in De Telegraaf overnemen van zijn overleden vader Johan Cruijff. Johan schreef liefst veertig jaar lang columns voor de ochtendkrant. 

“Telesport is dan ook blij en trots dat Jordi Cruijff is ingegaan op ons verzoek om de column van zijn op 24 maart overleden vader over te nemen”, valt te lezen. “Vandaag zijn eerste bijdrage op exact dezelfde positie waar Johan Cruijff altijd op maandag stond. Het betreft een introductie, waarna Jordi op maandag 1 augustus officieel als columnist gaat beginnen.” De zoon van Johan Cruijff beseft ook wel waarom hij de legendarische Nummer 14 niet kan vervangen: “Ik weet heel goed dat ik mijn vader niet ben en niet kan tippen aan zijn wijsheid. Ik ben ook anders dan hij is. We zijn verschillend, bovendien kennen veel mensen in Nederland mij niet. Dus waarom doe ik dit? Omdat ik zijn zoon ben. In deze column, op dezelfde plek waar hij jarenlang zijn visie uitdroeg, zal ik ook zijn zoon zijn. Iemand die jarenlang met hem aan de keukentafel gezeten heeft, waar veel over voetbal werd gesproken.”

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxtotaal.nl/nieuws/2016/05/17/jordi-cruijff-neemt-column-de-telegraaf-over-van-vader-johan/

Gegevens

Spelers: Johan Cruijff
Onderwerpen: Column
Tags: Nieuws
Clubs: AFC Ajax
Trainers: Johan Cruijff
Bestuursleden: Johan Cruijff