Derde zege op rij voor Ajax A1 op NextGen

Dankzij een 1-0 overwinning op de A1 van Galatasaray is Ajax A1 als eerste geƫindigd in de poulefase van de NextGen Series. Maandagmiddag om 12.00 uur is daardoor Tottenham Hotspur A1 de tegenstander in de halve finale.

De eerste helft was van beide kanten matig. Een schot van Markus Bay in de beginfase ging rakelings naast en vlak voor rust was Mitchel Bakker uit een vrije trap dichtbij. Ook Galatasaray kwam af en toe in de buurt van het Ajax-doel, maar doelpunten leverde het niet op.In de tweede helft zette Ajax meer aan en kreeg het enkele goede kansen. Zo was Walian twee keer dichtbij, maar eindigde zowel een schot als kopbal niet in het doel. Ook Bay probeerde het nog eens van afstand, waar de keeper van Galatasaray simpel kon redden. Nadat Bergsma eerder in de tweede helft al op de lat had gekopt, was het vlak voor tijd toch raak. Uit een corner van Bay wist de mandekker binnen te koppen en zo Ajax A1 de 1-0 overwinning te bezorgen.