Litmanen: “Bij Ajax viel alles op zijn plek”

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Vandaag komt het boek ‘Litmanen 10’ uit. Ajax1.nl had het boek al in handen en verzamelde de meest interessante quotes van Litmanen over zijn tijd bij Ajax.

In 1990, toen Litmanen nog bij FC Lahti speelde, was hij al eens op proef in Nederland. Hij trainde mee bij Roda JC en een jaar later ook bij PSV. Ook het Belgische Lokeren was een optie, maar in 1992 kwam de Fin naar Ajax.

Ton Pronk had Litmanen zien spelen in de Finse bekerfinale, en nodigde hem uit voor het trainingskamp van Ajax. “Bij Ajax viel alles op zijn plek. Al tijdens het trainingskamp voelde ik dat er iets bijzonders gebeurde. Na drie dagen riep Van Gaal me bij zich. Hij zei dat Ajax me wilde hebben. Hij zei het met overtuiging”, aldus Litmanen in zijn boek. Toch was Van Gaal niet direct overtuigd geweest, zo vertelde Ton Pronk in de documentaire Koning Litmanen. De scout overtuigde Van Gaal echter om Litmanen een kans te geven. Twee dagen later speelde Ajax een oefenwedstrijd tegen Den Bosch. De wedstrijd eindigde in 8-1. “Jari gaf vier assists en scoorde vier keer. Daarna belde Van Gaal, hij zei dat ik gelijk had”, aldus Pronk.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajax1.nl/litmanen-bij-ajax-viel-alles-op-zijn-plek/