Klaassen heeft beste papieren in strijd om Gouden Schoen

Bron: ajaxfanzone.nl

Met nog twee duels te gaan heeft Davy Klaassen de beste papieren om Voetballer van het Jaar te worden en daarmee de Gouden Schoen in ontvangst te mogen nemen. In de verkiezing van De Telegraaf staat de aanvoerder van Ajax met 184 punten bovenaan. Vincent Janssen volgt op de tweede plaats met 183 punten, op de voet gevolgd door Kenneth Vermeer met 182 punten en Hakim Ziyech met 181,5 punt.

zelfs de nummers vijf tot en met acht, Luuk de Jong (psv), Timo Letschert (FC Utrecht), Iliass Bel Hassani (Heracles) en Sam Larsson (SC Heerenveen) zijn ondanks een wat grotere achterstand op Klaassen nog altijd kanshebber voor de Gouden Schoen.

De winnaar van het Voetballer van het Jaar-klassement krijgt op maandag 29 augustus tijdens het Gala, dat voor het 35e keer zal worden georganiseerd, de Gouden Schoen uitgereikt en komt dan in het bijzondere rijtje te staan met grote namen als Johan Cruijff, Frank Rijkaard, Marc Overmars, Edwin van der Sar en Danny Blind.

Vier spelers wonnen in de geschiedenis van de Voetballer van het Jaar zelfs twee keer de Gouden Schoen: Frank Rijkaard, Gerald Vanenburg, Danny Blind en Dirk Kuyt.

……

Lees het volledige artikel op http://ajaxfanzone.nl/2016/04/24/klaassen-heeft-beste-papieren-in-strijd-om-gouden-schoen/