Jong Ajax verliest van kampioen Sparta

Jong Ajax heeft maandagavond met 3-1 verloren van Sparta. De Rotterdammers werden door deze overwinning kampioen van de Jupiler League en promoveren zodoende naar de Eredivisie. Daley Sinkgraven maakte de enige Amsterdamse treffer.

Het team van trainer Ulderink en Stam trad aan in een sterke opstelling. Onder andere Viktor Fischer, Daley Sinkgraven, Donny van de Beek en Richiaro Zivkovic stonden in de basis. De beloften kwamen al snel op achterstand. Na een goede aanval scoorde Brogne van dichtbij de openingstreffer. Jong Ajax was in de eerste helft gevaarlijk uit een vrije trap van Leeroy Owusu. De rechtsback schoot de bal net naast het doel.

In een gelijk opgaande wedstrijd scoorde Jong Ajax een kwartier voor tijd de gelijkmaker. Daley Sinkgraven, die de rest van de wedstrijd na genoeg onzichtbaar was, schoot fantastisch raak van afstand. Ruim vijf minuten later maakte Breuer de, voor Sparta, bevrijdende 2-1. Uit een rebound scoorde de verdediger. Nog geen twee minuten later werd het 3-1: MacDonald scoorde na een foute pass op het middenveld van Ajax.