Ajax geeft Cruijff tegen PEC waardevol afscheid

Ajax heeft de vorige week donderdag overleden Johan Cruijff op grootse wijze weten te eren. Na een geweldige mars van de Ajax-supporters eerder op zondagmiddag werd de legendarische nummer veertien voorafgaand aan de wedstrijd in het stadion op grootse wijze geëerd. Dat de Amsterdammers vervolgens PEC Zwolle met 3-0 wisten te verslaan, maakte het eerbetoon compleet.

Direct vanaf de aftrap liet Ajax zijn aanvallende intenties zien. Na enkele vlot lopende combinaties wist Lasse Schöne al in de tweede minuut een voorzet van Nick Viergever binnen te koppen. De Amsterdammers domineerden vervolgens in het eerste kwartier, maar tot hele grote kansen wist het verder niet te komen.

Een van de hoogtepunten in het eerste halfuur was daarom ook de veertiende minuut. Het publiek gaf een groots applaus en ook de spelers op het veld legden even het spel stil om Cruijff te eren. PEC Zwolle kwam hierna wat beter in de wedstrijd, maar de bezoekers wisten geen noemenswaardige kansen te creëren.