Wedstrijd tegen PEC wordt een groot eerbetoon aan Cruijff

Bron: www.ajaxlife.nl

Zo'n 33.000 fans tekenden het condoleanceregister. © Pro Shots

Ajax is van plan om zondag voor, tijdens en na Ajax - PEC Zwolle uitgebreid stil te staan bij het overlijden van Johan Cruijff. De spelers dragen uiteraard rouwbanden en vooraf wordt er een minuut stilte in acht genomen, maar dat zijn waarschijnlijk niet de dingen die we onthouden.

Ajax - PEC is geen El Clásico, maar een bijzondere wedstrijd wordt het zeker. Een bijzondere dag zelfs. Ajax en de supporters staan op tal van manieren stil bij het overlijden van de nummer veertien.

De Ajaxspelers dragen tijdens de warming-up een speciaal shirt als eerbetoon en er wordt een badge geplaatst op het wedstrijdshirt. Toevallig waren een heleboel oud-spelers zondag toch al van plan om plaats te nemen in de Engelenbak. De jaarlijkse reünie krijgt nu een extra lading.

Richting de aftrap liggen op het veld diverse grote shirts. Het grootste shirt is van Ajax en ook worden er shirts neergelegd van FC Barcelona en het Nederlands elftal. Uiteraard is ook voor supporters een belangrijke rol weggelegd. Alleen al 33.000 fans ondertekenden het condoleanceregister.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=19535

Gegevens

Spelers: Johan Cruijff
Trainers: Johan Cruijff
Bestuursleden: Johan Cruijff