Defensieve puzzel De Boer door schorsing Vd Hoorn

Bron: www.ajaxshowtime.com

Ajax-trainer Frank de Boer zal voor de eerstvolgende wedstrijd in de Eredivisie moeten puzzelen in zijn defensie. Omdat verdediger Mike van der Hoorn zondagmiddag in de uitwedstrijd tegen FC Groningen (1-2) een rode kaart kreeg, is hij geschorst voor de wedstrijd tegen Excelsior.

Het aantal fitte en niet-geschorste verdedigers uit de A-selectie van de Amsterdamse club is binnen zeer korte tijd gedaald van acht naar vier. Kenny Tete en Jaïro Riedewald zijn beiden zwaar geblesseerd, John Heitinga is gestopt en Van der Hoorn is geschorst. Hierdoor houdt De Boer nu alleen nog Mitchell Dijks, Nick Viergever, Joël Veltman en Ricardo van Rhijn over.

De oefenmeester liet afgelopen vrijdag op een persconferentie al weten dat Jong Ajax-verdedigers Leeroy Owusu en Django Warmerdam de eerste gegadigden zijn om zich toe te voegen aan de A-selectie. Ook ging hij in op de naam van Matthijs de Ligt, verdediger van Ajax A1. 'Hij doet het goed, dat lijkt me duidelijk, maar we willen hem langzaam brengen. De eerste stap moet Jong Ajax zijn. Als-ie het daar ook goed doet, is de stap naar het eerste een logische', vertelde De Boer over het 16-jarige talent. 

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/94281/defensieve-puzzel-de-boer-door-schorsing-vd-hoorn