Ajax met tien man en slecht spel langs Groningen

Ajax heeft met tien man en slecht spel nipt bij FC Groningen gewonnen. In de tweede helft scoorden Anwar El Ghazi en Lasse Schöne (penalty) voor de Amsterdammers. Danny Hoesen deed in de blessuretijd wat terug, maar het bleef 2-1.

In een volgepakte Euroborg, met een knollentuin in het midden, de grasmat was immers niet best, ging Ajax op bezoek bij het de laatste jaren altijd lastige FC Groningen. Dat deden de Amsterdammers zonder Frank de Boer. De oefenmeester was wel meegereisd naar Groningen, maar had de griep en nam daardoor voor het eerst in zijn carrière als Ajax-coach niet plaats op de bank. Hennie Spijkerman nam de honneurs waar, met Orlando Trustfull en Dennis Bergkamp naast hem op de bank.

De nummer twee van de competitie besloot met zowat dezelfde elf namen aan de aftrap te verschijnen als in de gewonnen wedstrijd tegen Feyenoord van vorige week zondag (2-1). Lasse Schöne weer rechtsbuiten, Joël Veltman rechtsback en Mike van der Hoorn en Nick Viergever in het hart van de verdediging.