Ajax A1 plaatst zich in Youth League voor laatste zestien

Dekker (links) viert de openingstreffer met zijn ploeggenoten. © Pro Shots

Ajax A1 maakt eindelijk deel uit van het hoofdtoernooi van de Youth League. Er was een omweg voor nodig, maar de talenten van De Toekomst zitten bij de laatste zestien. Onder aanvoering van supertrio Van de Beek, Cerny en Nouri was Ajax A1 met 3-1 te sterk voor Sevilla A1.

De wedstrijd in de play-offs tegen Sevilla A1 had binnen twintig minuten beslist kunnen zijn, maar slechts Vince Gino Dekker wist het net te vinden. De buitenspeler hoefde de bal slechts nog binnen te tikken na een goede actie van Donny van de Beek.

Middenvelder Van de Beek bepaalde het ritme van de wedstrijd en het was fijn geweest als zijn ploeggenoten een tweede kans hadden afgemaakt. Het werd nu toch nog even spannend na een miscommunicatie in de verdediging. Sevilla A1 profiteerde hiervan namens Manuel Garcia.

Onder het toeziend oog van een volle Bobby Haarms-tribune stelden de talenten in de tweede helft alsnog orde op zaken. Van de Beek nam een bal kort na rust ineens op zijn pantoffel en bracht het verschil op het veld ook in uiting op het scorebord.