De Boer wil spelers uit ‘denkstand’ krijgen voor klassieker

Bron: www.ajaxlife.nl

Serero valt buiten de selectie voor het duel met Feyenoord. © Björn Martens

Eerlijk is eerlijk, de gemiddelde supporter van zowel Ajax als Feyenoord heeft wel eens meer uitgekeken naar de klassieker. Bij Feyenoord is er sprake van een heuse crisis na vijf competitienederlagen op rij. Ajax speelt in 2016 vooralsnog uiterst stroef en verloor vorige week de koppositie aan PSV. De Boer lijkt echter niet erg onder de indruk van de kritiek.

“We hebben nu twee keer achter elkaar gelijk gespeeld tegen clubs waarvan je moet winnen. Het vertoonde spel is daarbij niet zoals voor de winterstop. Dan is het logisch dat er kritiek komt. Dat weet je bij Ajax. Het is nu zaak om dat gevoel van voor de winterstop heel snel terug te krijgen,” zei de trainer vrijdag bij het wekelijkse perspraatje.

De trainer gaf aan dat hij niet heel veel heeft gepraat over de dip waarin de ploeg zich bevindt. De Boer heeft geprobeerd de jongens niet in een ‘denkstand’ te krijgen. “Ze moeten vrij zijn in hun hoofd. Je ziet dat bepaalde vrijheden en automatismen nu ontbreken. Dat zit vaak in de hoofden niet in de kwaliteiten.”

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=19198