Ajax vrouwen spelen tegen Twente in kwartfinale beker

De Ajax vrouwen hebben zich weten te plaatsen voor de volgende ronde in het bekertoernooi door te winnen van Jong FC Twente. De einduitslag, 1-0, viel tegen qua doelpunten maar echt spannend werd het ook niet.

Vooral in de eerste helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Twintig seconden voor rust scoorde Desiree van Lunteren met een mooi schot de verlossende 1-0 voor Ajax. Na rust maakte Soraya Verhoeve, afkomstig van het CTO-opleidingsteam, haar debuut voor Ajax. Loïs Oudemast kreeg twee grote kansen maar wist deze niet af te maken. Vervolgens schoot Jong FC Twente nog een bal op de lat maar kon verder niet gevaarlijk worden. Dit betekent dat Ajax vandaag om 18.30 hoort wie de tegenstander in de kwartfinale van de beker wordt.

De opstelling van Ajax: Sarasola; Van der Linden, Zeeman, Van Dongen, Hogewoning; Van Lunteren, Kaagman, Oudemast; Bakker, De Ridder (46. Verhoeve), Pieëte