Onnodige nederlaag Jong Ajax in Eindhoven

Jong Ajax heeft op bezoek bij FC Eindhoven een onnodige 2-1 nederlaag geleden. Het beloftenelftal van de Amsterdamse club had een veldoverwicht, een aantal goede kansen, maar wist desondanks maar één keer te scoren.

De Amsterdammers begonnen niet al te best aan de wedstrijd. Ondanks dat de ploeg uit de hoofdstad meer balbezit had, stond het binnen twintig minuten op een 2-0 achterstand. Eerst was het Van den Hurk die een strafschop benutte, waarna Caenepeel uit een counter voor de tweede treffer zorgde. Na een halfuur spelen hadden de Amsterdammers helemaal het overwicht en beloonde het zichzelf daarvoor met een knap doelpunt van Robert Muric vlak voor rust.

In de tweede helft bleef Jong Ajax domineren en kreeg het via Sam Hendriks en Vaclav Cerny (paal) goede kansen op de gelijkmaker. De ploeg van trainers Jaap Stam en Andries Ulderink had veel meer balbezit (zo'n zeventig procent), maar was in de eindfase uiteindelijk net niet daadkrachtig genoeg om in de slotfase echt gevaarlijk te worden.