Dolberg scoort voor Jong Ajax, rentree Alblas

Jong Ajax was afgelopen weekend vrij en heeft daarom twee oefenwedstrijden ingelast. Eerder werd al geoefend tegen Jong De Graafschap, dinsdagavond was Ajax Zaterdag 1 de tegenstander. Het hoogste amateurelftal van Ajax komt uit in de Hoofdklasse A.

Bij het rustsignaal stonden de amateurs op een 0-3 voorsprong, maar na rust bracht Jong Ajax een compleet nieuw elftal in het veld en wist het de achterstand weg te poetsen. Het duel eindigde uiteindelijk in 3-3. Kasper Dolberg maakte één van de goals en kreeg daarnaast een penalty mee, die werd binnengeschoten door Abdelhak Nouri. Het derde doelpunt was een eigen doelpunt van Ajax Zaterdag.

Bij Jong Ajax maakte Norbert Alblas na veertien maanden blessureleed zijn rentree onder de lat. De doelman scheurde in december 2014 tijdens een wedstrijd met de beloften zijn kruisband af en werkte sindsdien aan zijn herstel. Alblas staat nog tot eind dit seizoen onder contract bij Ajax.

Opstelling Jong Ajax eerste helft: Alblas; Owusu, Lartey Sanniez, Warmerdam, D. Gudelj; El Mahdioui, De Jong, Bakker; Muric, Hendriks, Dekker