Engelse en Duitse interesse in Van der Hoorn

Bron: www.ajaxshowtime.com

Mike van der Hoorn mag Ajax deze transferperiode niet verlaten, maar de 23-jarige verdediger kan desondanks op de nodige interesse rekenen. Naast diverse clubs uit de eredivisie, waaronder AZ, hebben clubs uit Engeland en Duitsland interesse getoond.

Dat melden bronnen rond de speler aan Ajax Showtime. De Duitse interesse komt uit de Bundesliga. Vanuit Engeland zijn clubs uit zowel de Premier League als de top van de Championship geïnteresseerd in de Ajacied. Voor deze Engelse clubs speelt mee dat diverse voormalig verdedigers van Ajax, met name Toby Alderweireld en Jan Vertonghen, momenteel zeer succesvol zijn op het hoogste niveau in Engeland.

Van der Hoorn beschikt bij Ajax over een contract tot medio 2017. Bij de Amsterdamse club is hij echter tweede keuze achter Joël Veltman, waardoor een zomers vertrek het streven is voor Van der Hoorn. Alleen indien Veltman komende zomer vertrekt, is een langer verblijf bij Ajax voor Van der Hoorn aan de orde. Ajax betaalde FC Utrecht in 2013 een transfersom van circa vier miljoen euro voor de mandekker.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/93677/engelse-en-duitse-interesse-in-van-der-hoorn