Henrichs blijft aan: 'Unanieme steun voor bestuursraad'

Bron: www.ajaxlife.nl

De bestuursraad kreeg unaniem het vertrouwen. © Pro Shots

De leden van de vereniging Ajax hebben donderdag unaniem hun steun aan de bestuursraad uitgesproken. Door deze uitkomst lijkt Ajax te breken met clubicoon Johan Cruijff.

Voorzitter Hennie Henrichs hoopt dat Cruijff voor de club behouden blijft. “Ik zou hem toch willen uitnodigen om bij de club te blijven komen. Dat zou het mooiste zijn, maar of dat lukt weet ik niet. Er zijn vanavond veel vragen gesteld. Sommige werden beantwoord door de rvc of directie, omdat ik er geen antwoord op kon of mocht geven.”

Het ging in de vergadering geregeld hard tegen hard, zo meldden diverse aanwezigen. Tscheu la Ling verliet als een van de eersten de vergadering en was zichtbaar teleurgesteld. “Op basis van de toon van deze vergadering ga ik er vanuit dat clubicoon Johan Cruijff van Ajax gescheiden wordt,” meldde hij Ajax Life nog voor Henrichs zijn praatje hield. Ling ging nog verder. Hij miste een zelfkritische houding bij de toezichthouders. “Bovendien werd er regelmatig gejokt. Daarom is dit nutteloos en ga ik nu al weg.”

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=18891

Gegevens