De Boer: “We kunnen het gewoon het Plan Ajax noemen

Bron: www.ajaxtotaal.nl

Frank de Boer heeft in een interview met Fox Sports uitleg gegeven hoe hij het Plan Cruijff ziet. “Het Plan Cruijff is gewoon de filosofie van Ajax. Dat de jeugd bovenaan staat en we graag zestig, zeventig procent van onze eigen jeugd in de selectie willen hebben”, zegt de 45-jarige hoofdcoach van Ajax.

Het doel is en blijft de jeugd sneller klaar te stomen voor Ajax 1. “We hebben geprobeerd daar meer gas op te geven. Dat kan je dan het Plan Cruijff noemen. Maar daar staan wij gewoon volledig achter, hoe we het ook noemen. We kunnen het gewoon het Plan Ajax noemen.” Er zal dus niet veel veranderen…zegt De Boer. “We gaan gewoon door met wat Ajax altijd wil. Dat is aantrekkelijk voetbal te spelen en domineren met heel veel eigen jeugd. Als dat niet lukt, zal je af en toe een aankoop moeten doen”, besluit De Boer. Laten we het voetbal van de laatste drie seizoenen en de aankopen/huurkopen zoals Sanogo, Zimling, Van der Hoorn en Heitinga het Plan De Boer noemen.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxtotaal.nl/nieuws/2015/12/17/de-boer-we-kunnen-het-gewoon-het-plan-ajax-noemen/