Gudelj looft mentaliteit van zijn jonge ploeggenoten

Bron: www.ajaxlife.nl

Gudelj feliciteert doelpuntenmaker Younes na diens openingstreffer. © Pro Shots

Eerlijk is eerlijk, Ajax had het tegen PEC Zwolle (0-2) eenvoudiger dan verwacht. Nemanja Gudelj sprak dan ook van een heerlijk weekje. "We durfden te voetballen."

Nog geen 72 uur na de zware uitwedstrijd tegen Celtic, was het natuurlijk de vraag hoe Ajax voor de dag zou komen tegen ‘angstgegner’ PEC Zwolle. “Je weet dat het voor een jonge ploeg dan lastig kan zijn om het mentaal weer op te brengen, maar ik moet een compliment aan de hele ploeg maken hoe we daar vandaag mee zijn omgegaan,” meldt de controlerende middenvelder Ajax Life.

Ajax was in Zwolle oppermachtig, met name voor rust. “Dat lag aan ons, niet aan Zwolle. We gingen goed met de ruimte om en durfden te voetballen. Het enige minpunt was dat we bij rust minimaal met 3-0 voor hadden moeten staan. In de tweede helft gingen zij opportunistischer spelen en kregen wij te maken met de tegenwind. Toen het hard begon te regenen, zag je af en toe ook minder. Dat had er allemaal mee te maken. Na twintig minuten pakten we het weer goed op, vond ik.”

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=18765