Ajax verslaat Cambuur met 5-1 in sfeerloze Arena

Ajax heeft vanavond de thuiswedstrijd tegen Cambuur Leeuwarden met 5-1 gewonnen. De wedstrijd vond plaats in een zo goed als sfeerloze Arena doordat Zuid eerste ring en Vak 410 de eerste helft afwezig waren door de boycot. In de tweede helft was het beeld niet veel anders en bleek dat veel supporters voor een plek voor de buis of in de kroeg hadden gekozen. Davy Klaassen nam twee goals voor zijn rekening en Joël Veltman, Arek Milik en Amin Younes maakten het vijftal compleet tegen Cambuur.

Ajax kwam in de 26e  minuut op voorsprong waarbij Joël Veltman raak kopte uit een corner van Nemanja Gudelj. Echter was de voorsprong niet van lange duur want een minuut later kwam Cambuur langszij na een harde kopbal van Van de Streek. Vier minuten later was het echter Ajax dat orde op zaken stelde.  Arek Milik zette in de 29e minuut de 2-1 op het scorebord. Davy Klaassen deed kort voor rust nog twee keer zijn duit in het zakje. De 3-1 scoorde Klaassen met een lekkere tegendraadse kopbal waarna hij een paar minuten later met een droge knal de 4-1 ruststand bepaalde.