IDFA-tip: documentaire over de jonge jaren van Zlatan

Bron: www.ajaxlife.nl

Het duurde even, maar uiteindelijk konden we juichen met Zlatan. © Pro Shots

We doen wel eens een tv-tip, maar dit keer pakken we het iets anders aan. We hebben een IDFA-tip. En niet zomaar eentje. Er draait volgende week namelijk een documentaire over Zlatan Ibrahimovic en dan wordt er ook nog eens ingezoomd op zijn tijd bij Ajax.

'Becoming Zlatan' heet de documentaire, die bijna twee uur duurt en volgende week op diverse plekken in Amsterdam draait. De docu wordt vertoond tijdens documentairefestival IDFA. Ajacieden kwamen al eens eerder massaal af op een docu over oude held Jari Litmanen.

Dat was alweer drie jaar geleden, de realiteit leert dat na Litmanen nu Zlatan aan de beurt is. De docu is een 'coming-of-age film' over de periode dat Zlatan nog een Zlatannetje was en wel talent had, maar zeker nog geen wereldtopper was. Dat kwam later pas.

Er komt uniek materiaal voorbij van een jonge Zlatan, die openhartig vertelt over zijn leven. “Je bent niks bijzonders zonder internationaal succes,” bijt zijn vader hem zelfs toe als hij op zijn achttiende bankzitter is bij Ajax. De rest is inmiddels geschiedenis, zoals we allemaal weten.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=18690

Gegevens

Onderwerpen: Kaartverkoop
Clubs: AFC Ajax