'Het voetbal is bij Ajax naar de achtergrond geschoven'

Bron: www.vi.nl

Vol trompetgeschal riep Johan Cruijff in 2010 de Fluwelen Revolutie uit. De rigoureuze koerswijziging had allerminst een fluwelen karakter, en ook over de gevolgen heerst verdeeldheid. Piet Keizer (foto) kon zich destijds grotendeels vinden in de plannen. Nu, vijf jaar later, constateert de clubicoon in de week waarin hoofd opleiding Wim Jonk is weggestuurd dat zijn generatiegenoot bovenal voor de gek is gehouden.

Komende vrijdag is de aandeelhoudersvergadering van Ajax. De belangrijke agendapunten zijn al enkele weken zichtbaar op de website van de club, waardoor de beslissingen tijdens de bijeenkomst vooral een formaliteit zijn. Leo van Wijk zal Hans Wijers officieel opvolgen als nieuwe voorzitter van de raad van commissarissen. ?Ik laat Ajax in rustig vaarwater achter?, liet Wijers zich onlangs in een officieel persbericht ontvallen. Woorden die nou niet bepaald stroken met de werkelijkheid. De Amsterdammers staan aan kop in de Eredivisie en de bankrekening is goedgevuld. Toch is er allerminst sprake van euforie in de hoofdstad. De onrust binnen de club is de afgelopen maanden weer tot grote hoogte gestegen.

……

Lees het volledige artikel op http://www.vi.nl/premium-promo/het-voetbal-is-bij-ajax-naar-de-achtergrond-geschoven-1.htm