[Verslag] Veerkrachtig Ajax boekt knappe overwinning op Vitesse

Bron: www.ajaxtotaal.nl

Ajax moet het in de Gelredome doen zonder El Ghazi, hij is ziek. Ook Milik is nog steeds geblesseerd en daarom spelen Younes, Fischer en Sinkgraven in de aanval. De scheidsrechter is Liesveld.

Vitesse begint fel aan de wedstrijd en Gudelj pakt al binnen de minuut geel. Echt grote kansen weet Vitesse niet te creëren totdat Olynik de bal vanuit de hoek op Cillessen schiet. De veertiende minuut is er een om kippenvel van te krijgen. Het hele Gelredome geeft een staande ovatie en klapt om Cruijff sterkte te wensen in de moeilijke tijd die komen gaat. De eerste kans van Ajax laat lang op zich wachten. Maar in de dertigste minuut komt de mogelijkheid om te scoren er dan toch. Het is meteen een grote kans, maar Bazoer schiet de bal na een passje van Younes tegen Room op.

Kansen blijven uit tot de rust. Wel is er een grote tegenvaller voor Ajax. Klaassen wordt –net als tegen PSV- op zijn hoofd geraakt en moet noodgedwongen worden gewisseld in de rust. Schöne vervangt hem.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxtotaal.nl/nieuws/2015/10/25/verslag-veerkrachtig-jong-ajax-boekt-knappe-overwinning-op-vitesse/