Ajax pakt punt tegen Celtic

Ajax is donderdagavond met een tegenvallend gelijkspel begonnen aan de Europa League-campagne. In Amsterdam bleek Celtic een onneembare horde: 2-2.Het is dit seizoen huilen met de pet met Ajax in Europees verband en donderdagavond ging het aanvankelijk niet veel beter. Celtic speelde niet eens groots, maar had aan een handvol kansen voldoende om de Amsterdammers het zwijgen op te leggen. Na tien minuten maakte Nir Bitton de 0-1 namens de bezoekers uit Schotland.Ajax was in één klap wakker, gaf even gas en dat resulteerde als snel in de gelijkmaker. Viktor Fischer stond aan het einde van een vlotlopende aanval. In plaats van door te drukken viel Ajax echter weer ver terug. Mikael Lustig zette dat de thuisclub betaalt met een rake kopbal op slag van rust.In de tweede helft beperkte Celtic zich tot tegenhouden en het duurde even tot Ajax de juiste formule had gevonden om een deuk in de Schotse boter te schieten. Na een kopbal op de paal van Arek Milik, die zijn basisplek moest afstaan aan Davy Klaassen, zorgde een andere invaller voor de bevrijding.