[Update] Ook AZ kwalificeert zich

Bron: www.ajaxshowtime.com

Ajax zit in pot 1 bij de loting voor de groepsfase van de Europa League. Ajax Showtime zocht uit wie de Amsterdammers in ieder geval al niet kunnen loten. De loting is vrijdagmiddag om 13:00.

Ajax zit in pot 1 op basis van de coëfficiënt van de UEFA. Daardoor ontloopt de huidige koploper van de Eredivisie onder meer het Schalke 04 van Klaas Jan Huntelaar en het Tottenham Hotspur van de oud-Ajacieden Christian Eriksen, Toby Alderweireld en Jan Vertonghen. Napoli, FC Basel, Villarreal, Sporting CP, Marseille en Dnipro zijn eveneens ploegen die Ajax niet kan loten.

Ook ploegen als Borussia Dortmund, Athletic Bilbao en Rubin Kazan bevinden zich in pot 1, maar die ploegen spelen allen, net als Ajax, nog in de voorronde van de Europa League donderdagavond. Bij de overige potten zijn er minder ploegen bekend aangezien veel clubs zich nog moeten kwalificeren. Wel kan Ajax ploegen loten als het Lazio van Ricardo Kishna, Sporting Braga, Fiorentina, Anderlecht, Liverpool, Besiktas, AS Monaco en wederom Rapid Wien.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/89836/update-ook-az-kwalificeert-zich