Dramatisch Ajax met hakken over de sloot naar Europa League-groepsfase

Ajax heeft zich met de hakken over de sloot geplaatst voor de groepsfase van de Europa League. Het Tsjechische Jablonec werd donderdagavond op een doelpuntloos gelijkspel gehouden en dat was na de 1-0 overwinning in de ArenA van vorige week voldoende. Vrijdag wordt er vanaf 13.00 uur geloot voor de poulefase van de Europa League.

Bekijk via deze link ons fotoverslag van dit duel

Beide teams begonnen in dezelfde opstelling als vorige week en ook het spelbeeld was exact hetzelfde: de gastheer lieten zich veelal inzakken en Ajax het spel maken. Ajax slaagde er wederom niet in om de handbaldefensie te kraken. De beste kans in de eerste helft was zelfs voor Jablonec: Nermin Crnkic snelde Tete eruit en dreigde alleen op Cillessen af te gaan, maar de doelman was net iets eerder bij de bal. Ajax werd in de eerste helft nog maar één keer serieus gevaarlijk: Joël Veltman raakte de bal na een hoekschop van Nemanja Gudelj verkeerd. Het bleef zodoende bij rust 0-0.