‘Boring Ajax’ met hakken over de sloot Europa League in

Ajax begint deze avond in het pittoreske stadionnetje van Jablonec met de bekende elf van het seizoen. Tete en Sinkgraven keren terug in de basis, nadat ze rust kregen in de wedstrijd tegen NEC. Jablonec begint met een verdedigende 4-1-4-1 opstelling, en hanteren dezelfde tactiek als vorige week. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Hansen.

Het is Ajax dat de bal heeft in de beginfase maar er niets mee weet te creëren. De eerste kans is dus ook voor de Tsjechen, maar Cillessen is op tijd uit zijn doel en voorkomt de 1-0. Ajax probeert het met voorzetten vanaf de zijkant, maar dat levert slechts een reeks hoekschoppen op. Veltman krijgt uit een hoekschop de opgelegde kans om 0-1 te maken, maar hij raakt de bal helemaal verkeerd. Scheidsrechter Hansen geeft vier gele kaarten in de eerste helft. Twee aan Ajax. Milik ziet geel voor een schwalbe, Bazoer onderbreekt een kansrijke aanval.