De Boer: 'We oefenen eigenlijk in de wedstrijd'

Bron: www.ajaxlife.nl

Frank de Boer zag nog het nodige fout gaan. © Pro Shots

Frank de Boer riep uit opluchting hard ‘yes’ na het laatste fluitsignaal. Diep in zijn hart zal hij echter ook even ‘no’ hebben gedacht. Met grote moeite wist zijn ploeg de groepsfase van de Europa League te halen. "Je moet gewoon van deze tegenstander winnen, laten we daar duidelijk over zijn,” stelde de trainer.

De gezichtsuitdrukking van De Boer zal deze avond niet heel anders zijn geweest dan die van veel supporters. Op de ‘yes’ na was er weinig vrolijkheid af te lezen van de Ajaxtrainer. Zijn ploeg worstelde andermaal tegen FK Jablonec. Alleen was het dit keer eigen schuld, dikke bult.

Een persoonlijke fout van Joël Veltman leidde de strafschop van Jablonec in. Riechedly Bazoer tackelde twee keer een tegenstander op het middenveld en moest met rood vertrekken. “We gaven zomaar uit het niets de wedstrijd uit handen. Dan denk je wel: het zal toch niet gebeuren dat we ook nog verlenging moeten spelen, wat ook richting zondag (wedstrijd tegen ADO Den Haag, red.) extra krachten kost,” analyseerde De Boer.

'We gaven zomaar uit het niets de wedstrijd uit handen'

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=18119