LIVE | B1 imponeert, 14.30u A1 (0-1)

Zaterdagmiddag zijn er weer jeugdteams van Ajax die in actie komen. De B1 begon om 12.00 uur in eigen huis tegen VVV/Helmond Sport B1 en won met 6-0, om 14.30 uur komt Ajax A1 in actie tegen de leeftijdsgenoten van Vitesse. Volg de tweets van Ajax Showtime voor een live verslag van deze wedstrijden.

Ajax B1 - VVV/Helmond Sport B1 6-0Ajax B1 begon goed aan het duel. De jonge talenten speelden sterk en na tien minuten verzorgde Jurgen Ekkelenkamp door middel van een omhaal de 1-0. Justin Kluivert en Anderson Lopez maakten in de voorhoede de dienst uit en samen creëerden zij de 2-0. Het doelpunt kwam op naam van de laatstgenoemde aanvaller.

Na de rust werd het alleen maar erger voor de gasten. Deabeas Owusu maakte er namelijk 3-0 van. Juan Familia-Castillo was dik een kwartier later ook goed voor een treffer. De balvirtuoos legde op voortreffelijke wijze de bal dood op zijn voet en hij schoot de bal prima onder de keeper door. Ook de van Anderlecht overgekomen Franco Antonucci liet zich gelden, door een prima assist af te geven op de doeltreffende Martijn Kaars.