Ajax speelt na identieke helften gelijk

Ajax heeft zaterdag de eerste oefenwedstrijd van de seizoensvoorbereiding met 2-2 tegen Dinamo Moskou gelijkgespeeld. In Oostenrijk speelden de Amsterdammers beide helften met een compleet ander team. In beide bedrijven kwam Ajax op voorsprong, waarna de ploeg uit Moskou de gelijkmaker wist te scoren.

Ajax, spelend in het nieuwe uitshirt, begon de wedstrijd redelijk rustig en afwachtend, waardoor er niet veel noemenswaardige kansen te noteren waren in de beginfase. Toch kwam de ploeg van Frank de Boer op 1-0, toen een corner van Lasse Schöne bij een speler van Dinamo belandde, die vervolgens mooi in eigen doel schoot. Na de treffer bleef Ajax een beetje tam spelen, waardoor Dinamo beter in het spel kwam. De Russische club kwam dan ook op 1-1, toen een schot van Sosnin door Jairo Riedewald van richting werd veranderd.