Transfer Dijks definitief afgerond, Ligeon bewandelt omgekeerde weg

Bron: ajaxfanzone.nl

Na enige vertraging is de transfer van Mitchell Dijks naar Ajax definitief afgerond. De clubs bereikten gisteren een akkoord nadat Dijks zelf weken geleden al de hand van Overmars schudde. Dijks zal nu snel een krabbel zetten onder zijn driejarig contract in de Arena.

De reden van het uitstel kwam voort uit de onwil van Marc Overmars om te diep in de buidel te tasten voor de zelf opgeleide speler. Willem II verlangde, na een eerder akkoord met Celtic, echter de hoofdprijs. Ook de invoering van de strategische commissie zorgde voor oponthoud. Eerder werd al bekend dat Dijks een driejarig contract zal ondertekenen in Amsterdam.

Dijks vertrok in 2013 bij Ajax om een jaar op huurbasis uit te komen voor SC Heerenveen. In de voorbereiding op het seizoen 2014-2015 keerde Dijks terug bij Ajax maar kreeg hij van Frank de Boer te horen dat hij alsnog mocht vertrekken waarop Dijks zich voor twee jaar verbond aan Willem II. Gezien het sterke seizoen dat hij in Tilburg speelde, besloot Ajax om Dijks terug te halen naar Amsterdam.

……

Lees het volledige artikel op http://ajaxfanzone.nl/2015/06/19/transfer-dijks-definitief-afgerond-ligeon-bewandelt-omgekeerde-weg/