[Update] Officieel: Ajax start tegen AZ

Bron: www.ajaxshowtime.com

Ajax begint het nieuwe seizoen met een lastige uitwedstrijd tegen AZ. De Amsterdammers spelen op zondag 9 augustus de eerste wedstrijd. Een week later wacht Willem II in de Amsterdam ArenA. De eerste kraker wacht in speelronde acht met een thuiswedstrijd tegen PSV.

De twee klassiekers tegen Feyenoord staan gepland in speelronde 12 (8 november, Feyenoord - Ajax) en speelronde 22 (7 februari, Ajax - Feyenoord). Het competitieslot bestaat voor Ajax uit: Heerenveen - Ajax, Ajax - FC Twente en De Graafschap - Ajax.

De eerste thuiswedstrijd van Ajax tegen Willem II valt op een zaterdag aangezien er in de week van 18 en 19 augustus eventueel gespeeld moet worden in de play-offs van de Champions League. Vooralsnog gaat het om een conceptversie van het speelschema, maar de ervaring leert dat hier normaal gesproken niet veel aan wordt veranderd. 

SC Heerenveen en De Graafschap zullen op vrijdag 7 augustus het seizoen aftrappen. In het eerste voetbalweekend staan verder onder andere ADO Den Haag - PSV, Feyenoord - FC Utrecht en Willem II - Vitesse gepland. 

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/88331/update-officieel-ajax-start-tegen-az