Jong Ajax gaat zwaarder trainen

Bron: www.ajaxshowtime.com

Het teleurstellende seizoen van Jong Ajax in de Jupiler League heeft ervoor gezorgd dat de trainersstaf de tactiek gaat aanpassen. Trainer Andries Ulderink merkte dat het kwijtraken van Riechedly Bazoer en Jairo Riedewald aan het eerste ervoor zorgde dat zijn selectie tekort schoot qua fysieke kracht, hetgeen ze volgend seizoen anders willen zien.

'Bazoer was in zijn laatste drie maanden bij Jong Ajax echt een toegevoegde waarde. Hij was sterk in de duels en bracht veel rust in balbezit. De afwezigheid van fysiek sterke spelers heeft ons punten gekost. Al zijn we uiteindelijk te diep gezakt', aldus de coach tegenover Ajax Life.

Volgend seizoen zullen Ulderink en Jaap Stam meer van hun spelers eisen, om ervoor te zorgen dat het afgelopen seizoen niet herhaald zal worden. 'We hebben wat tests gedaan en het merendeel van de spelers kwam er goed uit, daarom kunnen we volgend seizoen zwaarder trainen. Er komen veel spelers uit Ajax A1 over en we gaan werken met een grotere selectie. Er zitten veel potentials in richting het eerste elftal, die moeten we wel goed voorbereiden.'

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/87959/jong-ajax-gaat-zwaarder-trainen