Passend einde: Ajax verliest bij degradant FC Dordrecht

De eerste eredivisie-nederlaag op kunstgras is een feit.© Pro Shots

Ajax is het seizoen passend geëindigd. Tegen degradant FC Dordrecht werd met 2-1 verloren. Het is Ajax’ eerste nederlaag op kunstgras in de eredivisie.

Ajax begon met een sterk aangepaste opstelling aan de laatste wedstrijd van het seizoen. Vooral achterin gooide De Boer de boel flink om. Alleen Boilesen, deze middag aanvoerder, stond van de vaste basisspelers aan de aftrap. Van Rhijn en Veltman zaten op de bank, de vertrekkende Moisander mocht helemaal thuis blijven, net als keeper Cillessen. Zij werden vervangen door Boer, Tete, Van der Hoorn en Riedewald.

Het publiek werd, op een zonnetje na, niet echt verwend in de eerste helft. FC Dordrecht speelde het meest frivool, maar beide ploegen wisten amper kansen te creëren. Een harde kopbal, net over, van Van der Hoorn in de 37ste minuut was het belangrijkste wapenfeit aan Ajaxkant.