Tete: 'Het lange wachten knaagde wel aan me'

Bron: www.ajaxlife.nl

Tete baalt na de 1-0 van Drost, waar hij niets aan kon doen.© Pro Shots

Niet Ricardo van Rhijn, maar Kenny Tete was de rechtsback van Ajax tegen PEC Zwolle. De negentienjarige Amsterdammer kan terugkijken op een aardige wedstrijd. "Dit pakt niemand me meer af."

Tete speelde op 15 februari, thuis tegen FC Twente, voor het laatst in het eerste elftal. Tegen PEC Zwolle kreeg hij van De Boer de voorkeur boven Van Rhijn, die na de winterstop met een vormcrisis kampt. Het vizier staat gericht op volgend seizoen, en dus wilde de trainer Tete testen.

“Ik hoorde op maandag al dat ik zou spelen,” zei Tete na de wedstrijd tegen Ajax Life. “Ik heb me dus goed kunnen voorbereiden. Voor dit soort momenten doe je het. Er is niets mooier dan spelen in het eerste elftal van de mooiste club van Nederland.”

Dat Ajax uiteindelijk met 1-1 gelijkspeelde, kon de negentienjarige verdediger niet worden aangerekend. Bij de 1-0 van Drost, die aan Ajax' rechterzijde kon doorbreken, stond Tete juist even centraal achterin. Hij toonde zich zowel verdedigend als aanvallend solide. Hij won zijn meeste duels en had een paar goede voorzetten.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=17446