Cruijff: “Dit is ons voetbal niet”

Bron: www.ajax1.nl

Johan Cruijff

In zijn wekelijkse column voor De Telegraaf schrijft Johan Cruijff dat het voordelig voor Ajax kan zijn dat ze dit jaar een keer geen kampioen van de eredivise worden.

Als je kampioen wordt en alles goed gaat, is er minder bereidheid dingen te bespreken en aan te pakken. Nu, na dit matige seizoen is er volgens Cruijff bij Ajax meer ruimte voor ‘een volgende stap’.Het is volgens Cruijff de bedoeling dat er na scholing in fysiek en mentaal opzicht ook tactiek en techniek aan bod moeten komen bij Ajax.

Overigens vind Cruijff dat dit in het gehele Nederlandse voetbal moet worden toegepast, zodat het Nederlands elftal daarvan ook kan profiteren.”De manier waarop onze verdedigers hun taak uitvoeren, de manier waarop we opbouwen en omschakelen, het moet gewoon anders. Breedtepasses en linies die in elkaar overlopen, waardoor er geen linies meer zijn, het is ons voetbal niet. We moeten er zo snel mogelijk vanaf. Het levert geen resultaten op, het verknalt onze talenten en het publiek pikt het niet.”

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajax1.nl/cruijff-dit-is-ons-voetbal-niet/