Sigthórsson ligt beter op koers voor EK dan Oranje

Bron: www.ajaxlife.nl

Gaat Sigthórsson zich met IJsland plaatsen voor het EK?© Pro Shots

Er wonen ongeveer 300.000 mensen in IJsland. En dan zijn er nog wat IJslanders die foebele in het buitenland. Kolbeinn Sigthórsson (25) is een van die voetballers en hij maakt deel uit van een goede generatie. Een generatie die het EK van 2016 wel eens zou kunnen halen.

IJsland won zaterdag met 0-3 van Kazachstan en sluipt daardoor in groep A dichter bij Tsjechië en weg bij het Nederlands elftal. De Tsjechen speelden met 1-1 gelijk tegen Letland en Nederland deed in extremis hetzelfde tegen Turkije.

Het verschil met Oranje bedraagt na vijf wedstrijden maar liefst vijf punten en de tweede plaats volstaat voor plaatsing voor een eindronde. IJsland moet in de kwalificatiereeks nog wel een bezoek brengen aan de Amsterdam Arena.

De IJslanders waren nog nimmer present op een internationaal toernooi, maar een ticket voor het EK van 2016 lonkt in de verte. Er moeten nog wel wat potjes worden gewonnen voor het zo ver is. Zo zie je maar wat er van komt als je investeert in sporthallen en de jeugdopleiding, zoiets levert op termijn resultaten op.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=17285