Ajax Vrouwen paar maatjes te groot voor PEC Zwolle

De Ajax Vrouwen hebben weinig moeite met PEC.© Sjoerd Tullenaar

De Ajax Vrouwen hebben vrijdag een belangrijke overwinning behaald. PEC Zwolle werd aan de zegekar gebonden en dat gebeurde niet met de minste cijfers. Er stond na negentig minuten foebele maar liefst 1-6 op het scorebord.

Als de Ajax Vrouwen nog bij de eerste twee willen eindigen, doen ze er verstandig aan om ‘gewoon’ te winnen en dan zien we daarna wel waar het schip strandt. Er werd in Zwolle alvast aan die opdracht voldaan. PEC had geen antwoord op het vroege druk zetten.

Dit leverde veel gevaar op van de Ajax Vrouwen, die na een kwartier spelen op voorsprong kwamen dankzij Chantal de Ridder. Diezelfde De Ridder was na een halfuur net zo goed verantwoordelijk voor de 0-2. Tussendoor bleef een slippertje van keepster Marieke Ubachs onbestraft.

Om het feest al tijdens de rust compleet te maken, was ook Loïs Oudemast trefzeker. Met een marge van maar liefst drie treffers speelden de Ajax Vrouwen een gewonnen wedstrijd en koud uit de kleedkamer, maakte Marlous Pieëte snel de 0-4 en 0-5.