Donderdag avond, Europa League

Bron: www.northup.nl

Ergens hoog boven de oceaan discussieer ik met een medepassagier over het huidige Ajax. De man in kwestie komt uit '68 dus heeft aanzienlijk meer meegemaakt dan ik. We hebben een vlucht van 11 uur voor de boeg, dus die tijd vullen we met anekdotes, het Ajax van '95 en veel geklaag. Korte samenvatting van zijn relaas: Hij is klaar met het huidige Ajax. Ik ben het niet volledig met hem eens, maar erg vrolijk word ik ook niet van dit elftal. Waar we het wél over eens zijn is dat het vanavond gaat lukken.

Dit komt goed. We vegen die Oekraïners met 2 vingers in de neus van de mat. Een slagveld, een vernedering, Ajax fluitend door naar de kwartfinale. We vullen de wedstrijd zelf vast in;

Ergens pakweg de 17e minuut knalt Kishna de bal genadeloos in de kruising. De tweede goal valt vlak voor rust, uiteraard gemaakt door onze knuffel-Pool Arek Milik. Als de mannen na rust fris en fruitig het veld betreden volgt de genadeklap. Milik maakt zijn tweede van de avond, en als kers op de taart maakt Bazoer het in de slotfase af met een pracht van een goal vanaf 20 meter.

……

Lees het volledige artikel op http://www.northup.nl/home-mobiel/152-donderdag-avond-europa-league