Ajax wint in pover duel van ADO Den Haag

Bron: www.ajaxlife.nl

Klaassen is de gevierde man na de 1-0.© Pro Shots

Ajax heeft in een slecht duel met 1-0 gewonnen van ADO Den Haag. Daardoor is de kater van de Europa League-uitschakeling slechts een klein beetje weggespoeld.

Frank de Boer besloot na de uitschakeling in de Europa League enkele spelers rust te geven Boilesen (enkel) en Sinkgraven (lies) waren niet helemaal fit, daarnaast begonnen Bazoer en Milik op de bank. Dat betekende basisplaatsen voor Moisander, Andersen, Schöne en Sigthórsson.

De beginfase was alles behalve enerverend te noemen. Het tempo lag laag in een matig gevulde Arena. De Ajacieden waren ongetwijfeld voornemens om het gat met PSV (dat bij Feyenoord verloor met 2-1) te verkleinen tot acht punten en zich te revancheren voor donderdag, maar hadden een extra prikkel nodig om het publiek te vermaken.

Die prikkel bleef in de eerste helft uit. In de eerste drie kwartier waren er slechts kansjes voor Kishna (schot over), Andersen (kopbal naast) en Moisander (kopbal voorlangs), totdat Van Rhijn in blessuretijd met een schot nog wel echt gevaarlijk werd. Keeper Hansen wist met een knappe reflex nog niet te redden.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=17261