Jong Ajax stelt teleur bij rentree Fischer

De Graafschap begon in eigen huis sterk aan het duel met Jong Ajax. Al na een paar minuten was er een grote kans voor de ploeg uit Doetinchem. Andre Onana redde echter knap. Na een kwartier spelen was het echter wel raak. Dean Koolhof zorgde voor de 1-0 op het scorebord.De thuisploeg bleef in de eerste helft de bovenliggende partij en Onana moest meerdere malen ingrijpen om een verdere achterstand te voorkomen. Ajax kwam er aanvallend niet aan te pas en ook de van een blessure teruggekeerde Viktor Fischer kwam nauwelijks in het spel voor.

Ook na rust kwam De Graafschap als beste partij uit de kleedkamers. Al een paar minuten na de hervatting van het duel moest Onana opnieuw ingrijpen om de 2-0 te voorkomen. Kansen voor de Amsterdammers waren er daarentegen nauwelijks.Halverwege de eerste helft kwam Ajax iets beter in de wedstrijd. Een inzet van Elton Acolatse ging naast en ook een schot van Queensy Menig trof net geen doel. Tien minuten voor tijd was er echter een penalty voor de Graafschap. Jerry van Ewijk zette zijn club vanaf elf meter vervolgens op een 2-0 voorsprong.