De Europese worsteling van Ajax in de Fluwelen Revolutie

Bron: www.vi.nl

Met veel trompetgeschal riep Johan Cruijff in 2010 de Fluwelen Revolutie uit. Ajax moest weer glans krijgen en met eigen talent terug naar de Europese top. Na 38 internationale duels scoort Ajax een dikke onvoldoende. De club zakt steeds verder weg en staat symbool voor de teloorgang van het Nederlandse voetbal.

Een kille donderdagavond in Kiev. De armen van Davy Klaassen gaan de lucht in, zijn ogen spuwen vuur richting ploeggenoot Nicolai Boilesen. De Deen was enkele tellen eerder op onbegrijpelijke wijze naar de grond gegaan en gaf daarmee de Oekraïner Roman Zozulya alle ruimte om de enige treffer van de wedstrijd te maken. De ontluisterde blik van Klaassen richting zijn aanvoerder is veelzeggend. In een zwalkend elftal vol jeugdige grillen moet de middenvelder op 22-jarige leeftijd de kar trekken. Na uitschakelingen door Roemenen en Oostenrijkers dreigt nu eliminatie door de Oekraïense subtopper Dnjepr Dnjepropretovsk.

……

Lees het volledige artikel op http://www.vi.nl/premium-promo/de-europese-worsteling-van-ajax-in-de-fluwelen-revolutie.htm