Sigthorsson krijgt dispensatie van KNVB voor duel Jong Ajax, Milik en Zivkovic niet bij selectie

Bron: ajaxfanzone.nl

Kolbeinn Sigthórsson heeft van de KNVB dispensatie gekregen. Door de maatregel kan de spits maandagavond met Jong Ajax meespelen in het duel met Almere City. Sigthorsson zal daarom ook ontbreken aanstaande zondag in de thuiswedstrijd tegen Excelsior. 

Uit een analyse van vorig seizoen blijkt dat het meespelen van een speler van het eerste elftal geen invloed heeft op de sportieve kansen van de tegenstander. Sigthorsson keert terug van een blessure en moet volgens Frank de Boer eerst weer speelminuten maken alvorens hij weer tot de eerste selectie behoort. Ajax mist zondag tevens Arek Milik wegens hamstringklachten.

ZivkovicRichairo Zivkovic zal ook geen deel uitmaken van de selectie voor de wedstrijd tegen Excelsior. Frank de Boer legt tijdens de persconferentie uit dat alles nog net iets beter moet bij de spits. ‘Het scoren zit wel goed bij Jong Ajax, maar er zijn ook veel verbeterpunten, en dat is met name op tactische punten maar dat weet Richairo zelf ook heel goed.

……

Lees het volledige artikel op http://ajaxfanzone.nl/2015/03/06/sigthorsson-krijgt-dispensatie-van-knvb-voor-duel-jong-ajax-milik-en-zivkovic-niet-bij-selectie/