[Update] Ajax bevestigt contract Schöne

Bron: www.ajaxshowtime.com

Schöne wilde zondag nog niet bevestigen dat hij langer bij Ajax blijft. Wel liet hij weten dat er snel nieuws komt. 'Binnen een aantal dagen kom er duidelijkheid', zegt Schöne, die volgens De Telegraaf zelf ook heeft ingezien dat Ajax 'zo slecht nog niet is'. De ochtendkrant stelt verder dat Frank de Boer en Marc Overmars in hun zoektocht naar ervaring met Schöne in ieder geval al één speler hebben die het komende seizoen bij Ajax blijft. 

De inmiddels 28-jarige Schöne kwam in de zomer van 2012 over van NEC, waar hij vier jaar speelde. In Amsterdam werd hij gezien als ideale twaalfde man, maar al snel veroverde hij een basisplaats. Als controleur, aanvallende middenvelder en rechtsbuiten was Schöne heel erg belangrijk in de landstitels die in 2012/2013 en 2013/2014 werden behaald. In de eerste seizoenshelft van de jaargang 2014/2015 was de spelmaker opnieuw heel waardevol, maar na de winterstop belandde hij meermaals op de reservebank. De minuten die hij nog wel speelde, waren vooral in de spits. 

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/hoofdnieuws/86173/-schone-gaat-contract-verlengen-tot-2017-.html