Ajax loot Dnipro Dnipropetrovsk

Bron: www.ajaxshowtime.com

Dnipro is een club uit het door geweld geteisterde Oekraïne. Het haalde de zestiende finale van het toernooi door tweede te worden in een poule met Internazionale, Qarabağ en Saint Etiënne. Dnipro haalde zeven punten uit zes wedstrijden en dat bleek genoeg aangezien nummer drie Qarabag zes puntjes haalde. 

Juande Ramos is de coach van Dnipro. De Spanjaard was al eens trainer van onder meer Sevilla, Tottenham Hotspur en Real Madrid. Grote vedette van de ploeg is Jevhen Konopljanka, een 25-jarige buitenspeler. Hij was onder meer al actief op het EK 2012 in Oekraïne en Rusland. Buiten de trainers en spelers is vooral de speelplaats van Dnipro de laatste maanden een item. Door de gevechten tussen Rusland en Oekraïne speelde Dnipro zijn thuiswedstrijd in de zestiende finale in Kiev. Middels een 2-0 zege op Olympiacos en een 2-2 gelijkspel plaatste het zich voor de achtste finale.

De achtste finales:

Everton - Dinamo KievDnipro - AJAXZenit Sint Petersburg - TorinoVFL Wolfsburg - InternazionaleVillarreal - SevillaNapoli - Dynamo MoskouClub Brugge - BesiktasFiorentina - AS Roma

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/hoofdnieuws/86103/live-13-00-uur-loting-europa-league.html