Ajax meldt komst Sinkgraven, Heerenveen verlost Duarte

Bron: www.ajaxlife.nl

Duarte kwam al een tijdje niet meer in de plannen voor.© Björn Martens

De transfer van Daley Sinkgraven is officieel. Tenminste, Ajax maakt ook melding van de overgang en Sinkgraven poseert reeds met een Ajaxshirt, maar hij moet nog wel de medische keuring doorstaan. In ruil vertrekt Lerin Duarte op huurbasis naar sc Heerenveen.

Met Sinkgraven (19) erbij heeft Ajax aan talentvolle middenvelders geen gebrek en Duarte (24) kwam al tijden niet meer aan spelen toe. Aangezien Heerenveen een linkspoot kwijtraakte en er nog wel eentje kon gebruiken, viel de keuze op Duarte.

Duarte voelde op zijn beurt wel wat voor een verhuizing naar Friesland, aangezien hij in Amsterdam al tijden niet meer aan spelen toe komt. Het lijkt erop dat Frank de Boer behoorlijk op hem is uitgekeken. En zelfs bij Jong Ajax werden de optredens van de middenvelder steeds schaarser.

Omdat een contract officieel maar 4,5 jaar mag duren, tekent Sinkgraven niet voor 5,5 jaar maar voor 4,5 seizoen plus een optie. Dat komt neer op hetzelfde, maar omdat het anders in elkaar steekt, kan het alsnog juridisch worden afgedekt.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=16956