Volle Arena zwaait kampioenen Alderweireld en Blind uit

Bron: www.ajaxlife.nl

Ze zijn samen goed voor zeven landstitels, Toby Alderweireld en Daley Blind. En in de rust van de klassieker nam het tweetal afscheid van Ajax en zijn supporters. Beide verdedigers spreken hardop de hoop uit om ooit weer eens thuis te komen.

Als er iemand een kind van de club is, dan is het wel Blind. Daley ging als baby al mee met vader Danny en beleefde prachtige tijden. Zoals zo veel kinderen van de club waren er niet alleen maar prachtige tijden, maar ook donkere dagen.

Er is dan ook niets mis mee dat Blind hier tijdens zijn woordje nog even op terugkwam. Gelukkig is dat hoofdstuk allang afgesloten en zijn supporters en speler hartstikke blij me elkaar. Zeker wanneer Daley ook nog eens belooft om ooit weer 'thuis te komen'.

Alderweireld heeft ook moeilijke tijden gekend, maar dat was vooral toen-ie als kleine Toby moest zien af te rekenen met heimwee. Dat lukte en de Belgische Ajacied was lange tijd het slot op de deur. Bovendien was de verdediger nooit te beroerd stevige taal te spreken. Doet het altijd goed.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=16922