Ajax verliest koppositie uit oog na remise tegen Feyenoord

Ajax hield met moeite stand tegen Feyenoord.© Pro Shots

Soms moet je blij zijn met een 0-0. Gezien het wedstrijdbeeld mag Ajax niet mopperen dat er in de klassieker tegen Feyenoord niet werd gescoord. Zelf dwong de ploeg haast geen kans af, waar de Rotterdammers een paar enorme mogelijkheden niet verzilverden.

De eerste helft had Ajax weinig in te brengen. Het was niet het eenrichtingsverkeer als in De Kuip, maar Feyenoord had de betere kansen. Dat het 0-0 stond bij rust, mocht gerust opmerkelijk worden genoemd.

Bij de twee grootste kansen in de eerste 45 minuten had Milik twee keer een grote rol, maar beide momenten speelden zich voor het Ajaxdoel af. In de negentiende minuut raakte de Ajaxspits de bal verkeerd bij het uitverdedigen, waarop Kazim-Richards de bal prompt voor zijn voeten kreeg. Cillessen kon nog net met zijn rechtervoet redden. In de 39ste minuut leek Boëtius uit een corner alsnog de score te openen, maar zijn schot werd op de doellijn door Milik weggekopt.