Schöne zorgt voor 'tweestrijd' tussen El Ghazi en Kishna

Bron: www.ajaxlife.nl

El Ghazi moet soms toekijken omdat Schöne basis staat.© Pro Shots

Als Lasse Schöne een zekerheidje is voor Frank de Boer, blijft er slechts ruimte over voor een echte vleugelflitser. De trainer moet dus keuzes maken. Anwar el Ghazi en Ricardo Kishna strijden met elkaar om de andere positie op de vleugels.

Schöne is eigenlijk geen buitenspeler, maar het experiment met de Deen rechtsvoor beviel tijdens de uitwedstrijd FC Twente (0-2) begin 2013 zo goed dat hij sindsdien geregeld daar opduikt. Het zorgt er echter ook voor dat De Boer een keuze moet maken tussen El Ghazi en Kishna.

“Schöne voelt zich iets prettiger aan de rechterkant, hoewel ik vind dat hij ook op links kan spelen. Maar op rechts voelt hij zich meer senang. Lasse verdient het niet om ernaast te staan. Dan zet je automatisch een linkspoot diep op links,” heldert De Boer op.

“Kishna dus. Je kunt zeggen dat Ricardo een voordeel heeft bij mijn keuze voor Schöne, ja. Anwar en Ricardo zijn gelijkwaardig aan elkaar. Ze zullen evenveel minuten krijgen. Laat ze het maar lekker uitvechten en elkaar naar een hoger niveau tillen.”

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=16852