Van der Hoorn helpt Ajax langs beter Excelsior

Bron: www.ajaxlife.nl

Schöne zal ook blij zijn dat het winterstop is.© Pro Shots

Een jaar waarin vooral veel tegenzat, heeft Mike van der Hoorn afgesloten als gevierd man. Als stormram brak hij de ban tegen Excelsior. Onverdiend won Ajax met 2-0.

Ajax had op Woudestein maar een opdracht: zich revancheren voor de 4-0-nederlaag tegen Vitesse. Trainer Frank de Boer ‘slachtofferde’ Viergever en gaf de voorkeur aan Riedewald als linksback. Serero keerde daarmee terug op de plek van controleur.

Het volle uitvak in Rotterdam kon al snel concluderen dat revanche er niet kwam. Ajax zette het inspiratieloze en slordige spel van donderdagavond gewoon door. Er werden in de eerste helft geen kansen gecreëerd, waar Cillessen wel een paar keer moest optreden. Een schot van Anauar deed het publiek zelfs opveren, maar de bal deed het net aan de voor Ajax goede kant trillen.

Ajax leek in het begin van de tweede helft iets meer ruimte te krijgen, maar deed daar zeer weinig mee. In de 47ste minuut kwam een zondagsschot van Van Rhijn, van zo’n dertig meter, tegen de lat. Daarmee haalde in elk geval één Amsterdamse actie de samenvatting.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=16762