Kritische noten Ling over het aankoopbeleid van Ajax

Bron: www.ajaxlife.nl

Het 'boerenlullenverstand' van Ling vertelt dat het beter kan.© ProShots

Het had allemaal heel anders kunnen lopen. Tscheu La Ling is vandaag de dag geen directeur van Ajax, maar een van de verantwoordelijken bij AS Trencin. Als Ling wel in dienst was getreden bij Ajax, had het aankoopbeleid er misschien anders uitgezien.

Een van de grootste discussiepunten rondom Ajax, zelfs na vier kampioenschappen op rij, is het beleid dat wordt gevoerd als het aankomt op de poppetjes. Ajax wil de beste jonge ploeg van Europa zijn, toptalenten verkopen aan grote clubs en nieuwe helden opleiden.

Dat is in ieder geval de theorie en vanuit die gedachte hoopt Ajax aansluiting te hervinden met de Europese (sub)top. Dat gaat met vallen en opstaan. Sterker nog, er wordt zelfs een discussie gevoerd of dit plan wel een beetje aan het slagen is.

Feit is sowieso dat het financiële plaatje bij Ajax er stukken beter uitziet dan in het verleden het geval was. Toch weigert Ling vanuit Slowakije voorop te lopen in de polonaise. Hij vindt dat er te veel spelers zijn aangetrokken die Ajax niet beter maken.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=16758